Otthon

2012.03.06. 13:30 porcicus

Kevesebb, mint 2 hét és hazamegyünk. Na de félreértés ne essék, csak egy kis időre. Március 17-én délben érünk haza, este pedig mindketten elbúcsúzunk a szingli élettől (mintha az utóbbi majdnem 8 évben nem úgy éltünk, mint a házasok) Így a vasárnapi hivatalos megjelenésünkre ne nagyon számítsatok, bár este állítólag miseképesek leszünk :D Miki keddig marad, bár azt a napot valószínűleg Pesten töltjük mindenféle ügyintézéssel. Örömötökre én 27-ig maradok. Tegnap hallottuk, hogy már megérkeztek néhány helyre a meghívók, most már mindenki tud róla, nincs visszaút :) 

 

Képzeljétek, a Marximos FTS (fokhagymás, tejfölös, sajtos) lepény saját, általunk kifejlesztett változata nagy sikert arat az itteni magyarság körében, így a hétvégi szülinapi bulira készítünk majd egy rakással. És, mivel ez egy nagyon finom sörkorcsolya megosztom veletek:

A tésztát érzésre szoktam csinálni, fél élesztő felfuttat, bele majdnem egy nagy pohárnyi natúr joghurt, olaj, só, és annyi liszt, amennyit felvesz. A végeredmény egy inkább ragadós tészta. Kb egy órát kelni hagyom meleg helyen, majd vizes kézzel akkor darabokat szaggatok, hogy amikor szétlapítom őket a sütőpapíros tepsin, kábé akkorák, mint a kezem. 200 fokos sütőbe berak, 5 perc után megfordít, ekkora már picit megbarnul az alja, ami most felülre került a megfordítás révén, kevés sajtot szórok a közepére. Még öt perc a sütőben és kész a tészta. Kivesz, kicsit vár, hogy kihűljenek, felvág (mint a zsemlét) enyhén sós és fokhagymás tejfölt bele, rá sajt, még akár sonka és kukorica is mehet, becsuk, csemegeubival elfogyaszt. 

Jó étvágyat!

Hiányoznak nekünk a fehérvári helyek, nem a szórakozóhelyek (bár azok is, főleg, hogy itt hiányt szenvednek belőlük), hanem a város maga. Mikivel rendszeresen előfordul, hogy a semmiből bevillannak neki képek, hogy mondjuk éppen valamilyen kis utcában sétál és kicsit borult az idő, de meleg van és jól érzi magát. Én csak simán visszaemlékszem és hiányzik. Biztos nem változott sokat, a mi városunknak ez nem szokása :) Meséljetek, minden ugyanolyan?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eszter.blog.hu/api/trackback/id/tr34292793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vixi84 2012.03.12. 15:18:34

Ugyanolyan? Nem! Elájulnátok ha látnátok a Fő utcát. Nincs egy ép négyzetméter sem. A ciszter előtt egy órmótlan vaskerítés keríti be a 10 méteres tátongó lyukakat, de ez legalább eltűnik a nagy napig:).

porcicus 2012.03.12. 15:20:00

Szerintem van olyan szerencsénk, hogy ottmarad a luk, sőt én vagyk olyan béna, hogy kitöröm a bokám a magassarkúban és egyenesen belesek :D
süti beállítások módosítása