Strak

2011.12.13. 20:24 rozsamiklos.hu

Strakos vagyok. ( Ejtsd: strák ) Nincsenek tünetek, csak strakolok egész nap.

Straknak a felület fejlesztést hívják, németül oberflächenentwicklung, angolul surface developement. A felület modellezés a számítógépen való 3 dimenziós modell készítésének azon kezdő lépése, amikor a terméken kívülről látható felületek számítógépes alakját elkészítik. Amikor pedig egy olyan felületet kell elkészíteni, ahol matematikai vagy fizikai jelentéstartalmat is kell a felülethez adni (pl. repülő szárnya, hajó hasa, vagy kényes, pl. csillogó formatervek), akkor van szükség a felület fejlesztésére.

A strak szó németül van, az angol strake szóból ered, ami pedig a hajótesteken jelenti azt a folyamatos vonalat, amit a borítást alkotó fa lécek, vagy burkoló elemek hosszanti irányban alkotnak, egy csík. Ezeket ha egy rajzon nézzük, akkor viszonylag jól érződik rajtuk, hogy milyen formája van a testnek. Ehhez hasonlatos kicsit a felületmodellezés, hálós nézetben lehet nézgetni, hogy hogy néz ki a felület, ami érzékelteti az alakját. Aki pedig többet elég erősnek érzi magát, hogy tovább olvasson: Bezier spline, G2 continuity, Class A surfacing, stb.

Ésakkor én ezt csinálom napközben. Reggel bemegyek, napközben a következő Mercedes belső burkolatainak a modelljét készítem a formatervezők instrukciói alapján, olyasmiket, mint tetőt, c, vagy D oszlop, stb. este pedig visszavonulok a Sindelfingeni lakásomba, vagy elmegyek és eszek egy szombati, 2 €-s yufkát.

A bejegyzés trackback címe:

https://eszter.blog.hu/api/trackback/id/tr353461037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása