Események

2012.02.02. 11:01 porcicus

Egyik reggel, amikor behavazott Sifi is, a parkolóra/bejáratra néző lakásunkban arra ébredtünk, hogy valaki egy fém lapáttal kapirgálja a betont, vagyis havat lapátol na :S Ebből is látszik, hogy itt sem kolbászból van a kerítés! :D Ezt 5 percig hallgattuk, és vége volt. A végeredménye a tiszta és használható bejárat volt. A karbantartó (szerintem ő lapátolt) ezután bevágódott a kisméretű és halk hókotrójába és a parkolóból is eltolta a havat... 

Kikerült az én nevem is a postaládára, illetve a kapucsengőre, rosszul, most E. Todth vagyok, megnyugtattak minket így is bedobja a postás a levelet. A névtábla egységes, minden új lakónak csinál a házmester, ugyanolyan színűt és ugyanolyan betűtípussal. Azt mondta a legközelebbi névtábla gyártásnál csináltat újat és kicseréli.

A múlt héten voltak víz- és fűtésmérőt leolvasni. Ez abból állt, hogy 2 hónapja!!! értesítette a lakókat a házmester, 1 héttel az esemény előtt kiragasztottak minden emeleten, mind a két szárny bejáratára egy tájékoztatót, hogy ezen az emeleten, ebben a szárnyban 10:20-tól 10:50-ig olvassák le a mérők állását. Aki esetleg nem tud hazajönni (apró kitérő: Németországban van fél napos szabi, az ilyen ügyintézésekre), az dobja be a kulcsát a házmester postaládájába (igen, neki is van a lakók postaládája mellett, hogy tudj neki üzenni), ő majd beengedi a leolvasót. A leolvasás a következőképpen történt: 10:21-kor csengettek, kinyitottam az ajtót, a házmesternő volt és egy srác. Köszöntek, a srác beviharzott a mosdóba, ahol a radiátoron lévő 3*10cm-es kütyüt megvilágította egy erős lámpával, ami ennek hatására kommunikálni kezdett a kezében lévő kicsit nagyobb kütyüvel, megtörtént az adatátvitel, ugyanezt megcsinálta a nagyszobai radiátornál, majd a kicsit nagyobb kütyüt odatartotta, hogy írjam alá. 52 másodpercig tartott az egész leolvasás művelet és az előre meghatározott időablakban végezték.

Nagyon elkényelmesedtünk az utóbbi hetekben, egyrészt a rohadt hideg miatt nem megyünk sehá', másrészt, mert a többiekkel járunk kocsival vásárolni...hogy mennyivel könnyebb így! Egy hétre be tudunk vásárolni egy ilyen alkalommal.

Reméljük a Malév nem megy csődbe, a februári ill. március repjegyet náluk vettük. Egyébként optimisták vagyunk, szerintünk nem lesz fennakadás a légi közlekedésben. Legfeljebb nem jutunk most haza, majd márciusban ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://eszter.blog.hu/api/trackback/id/tr374050441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása