Két hét technikai szünet után a blogon folytatódnak a kalandjaim. Eheti epizódunk: Rother Bäu bio-sörfőzde és hétköznapi nyalánkságok. Részletek a tovább után..
Céges bulin a Rother Bräu Öko Ur-Pils szülőotthonában jártunk. Itt bizony az épületen kívül mennek a sörök, mert belül nem fért el a gyártósor, kalandos :) Németországban mindenhol van helyi sör, kis sörfőzdék, mint ez is. Érdekesség, hogy a környékbeli falukban ha kérsz egy sört az Rother Bräu. Itt meg a Stuttgarter.
Ti is megnézhettek 10140 liter barna sört, érés közben. Volt 6 ilyen tartály, némelyik a kétszerese :)
Miután a sörgyár minden szegletét bejártuk, ( de tényleg, még a rendkívül veszélyes kupakológépek közé is bementünk ) volt "egy kis kóstolás". Volt pils, alkoholmentes (csak az íze miatt), almás, doppelbock (7,2%), barna, meg még valami, amire nem emlékszem. A háttérben a felismerhetetlenségig eltorzult kollágák.
Ma pedig a városban karácsony jegyében méregdrága forraltbor, hangosan, és furán vihogó német nők, és egy láncfűrészes gyors-fafaragó, aki 5 perc alatt baglyot tud készíteni.