Wasen

2012.09.11. 13:32 porcicus

Szeptember végén megyünk az Oktoberfest-re. Már nagyon várja mindenki, az edagosok külön örülnek, mert ők a céggel külön is meglátogatják az eseményt, így Miki is kétszer látogat ki. Nekem már a tavaszi fesztivál is nagyon bejött, ez hasonló lesz, csak állítólag több turistával. Természetesen sör, kolbász, perec és mézeskalács szív lesz dögivel, és a legtöbben törekedni fognak arra, hogy az alkalomnak megfelelően öltözzenek. Ez a lányok esetében a Dirndl-t, a fiúknálk pedig a Ledehose-t (bőrgatyó) jelenti. Íme egy kis összeállítás ezekről:

web_Lederhosen-dirndl.jpg

A Dirndl-nek van a hagyományos formája, ezt inkább a középkorú nők viselik, a fiatalabbak bátran kísérleteznek a kihívó színekkel és az icipici szoknyával. Igazán jól áll mindenkinek, ötletes megoldás ez a ruha. Akik szégyenlősebbek, azok a fiúkhoz hasonlóan bőrgatyát és kockásinget húznak. A boltok tele vannak a kiegészítőkel, pereces fülbevaló, piros kockás karkötő, műbőr oldaltáska, akár nadrág alakú is :) Mindenki fonatot visel a hajában és néha egy mézeskalácsszívet a nyakukban. A fiúknál alap a kockás ing, ez legtöbbször piros, kék vagy zöld. Aztán a menőbbeknek van bőrgatyája, jó drága, van vagy 100 euró. Aztán az igazán keményeknek megfelelő kötött zoknija és cipője is van. Ha hűvös van, magukra kapják az eseménynek megfelelően díszített kötött gyapjú pulcsit, vagy egy gyapjú kabátot. Van, aki még a fejfedőre is gondol, rajtuk tollas kalap díszeleg.

Így már el tudjátok képzelni a tipikus német fesztiválozót. Na ebből képzeljetek el sok ezret egy sátorban összezárva a padon ugrálva. Ehhez már csak egy csomó sört kell, ami folyik mindenhonnan és egyenesen tartálykocsiból csapolják. Ja és mindenki totál be van nyomva délután egykor.

A bejegyzés trackback címe:

https://eszter.blog.hu/api/trackback/id/tr64769797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vixi84 2012.09.12. 21:40:51

Ez a ruha tökre menőőő! Remélem ti is ilyenben mentek sörfesztezni!:))))

porcicus 2012.09.13. 12:25:06

@Vixi84: Hát, Mikinek van zöldkockás inge, nekem meg egy fehér felsőm, ami ilyen tehénfejős fíling :) Szóval eredeti sajnos nincs, de próbálunk alkalmazkodni!
süti beállítások módosítása