Testmozgás

2012.01.09. 10:38 porcicus

InsanityLogo2.jpgÁltalában félévente végtelenül elhatározzuk magunkat, hogy valamilyen testmozgást rendszeresen végzünk, és általában csak néhány hétig csináljuk. Eddig a futással kielégítettük az igényeinket. Már ha fellépett ilyen igény :) Így, hogy a Fekete-erdő szélén lakunk és látjuk, hogy milyen sokan jönnek ide sportolni, vagy kirándulni, kutyát sétáltatni, nem szeretnénk lemaradni az német lakosság átlagos egészségi állapotától. Ugyanis rendszeresen látunk középkorú és nyugdíjas embereket az erdőben, van aki nordic walking-ol, és nagyon sokat kocognak. Csoportosan járnak a ráncos kopasz bácsik fényvisszaverős cicanaciban (ami biztos nagyon drága volt) futni. Nem futnak gyorsan, tényleg csak kocognak, viszont azt sokat, 5 km-t vagy egy órát. És jól is néznek ki. És mivel itt mindenki letagadhat 15 évet, mert olyan jól tartják magukat, hány éves lehet az a bácsi, akit én a magyar emberhez szokott szememmel 60-65 évesnek tippelnék? :) És fut. Ezt látva "megjött" a kedvünk, hogy újra mozogjunk, természetesen motiválnak még a járulékos jóságok, például, hogy Miki nem zombul be, szexi, formás idomaink leszek ;) és nekem valamiért a legfontosabb, hogy nem szeretnék elfáradni csak attól, hogy lépcsőn kell felmenni valahova, vagy szaladni kell az egyik unokahúg után.

De, sajnos úgy beleégett az agyamba, hogy utálom a futást, még akkor is ha jól esik, és szép a környezet és Mikivel együtt futunk, akkor is nagyon fájdalmasan csinálom. Ezért kerestem valami alternatívát. Mondjuk az is fontos volt, hogy otthon is lehessen végezni, ne csak szabadtéren. A jelenleg fellépett igényemet az Insanity-vel elégítem ki. Az Insanity egy 60 napos edzésprogram, torna, ugara-bugra, minden amit akarsz, és nem kell hozzá semmilyen felszerelés. 12 DVD-ből áll, mindegyiken egy-egy edzés. Az edzések 30-40 percesek a melegítéssel, nyújtással és lazítással együtt. Kardio edzések, azaz a szív teljesítményét növelő edzések. Ez a edzés a mozgás szempontjából két csoportba osztható a, hosszan tartó, gyenge vagy közepes intenzitású, egyenletes pulzusszámú mozgás, illetve a rövidebb ideig tartó, nagy intenzitású, ciklikusan változó mozgás. Az Insanity az utóbbi. Sőt, az egészség és zsírégetés szempontjából is ez a jobb. Erről itt olvashattok még és ez is érdekes. Az Insanity-nek még az az érdekessége, hogy van egy edzésprogramja (lap alja), amit érdemes betartani, hogy ne pukkanjon le az ember, és persze valami por amit megvehetsz hozzá és szlopálhatod egész nap. Szerintem, aki fogyni akar, elegendő, ha odafigyel arra, hogy ne zabáljon annyi szénhidrátot (cukor, tészta, kenyér, krumpli minimalizálva) és biztosan látványos lesz az eredmény. A kemény benne az, hogy minden nap van egy edzés, és hetente egy pihenőnap van. Ez csak az első nap hangzik rosszul, igaziból nekem már a második nap volt kedvem ismét ugrálni. Izomlázam nem volt, mert nem volt ideje kifejlődni a rendszeres mozgás miatt :) Az Insanity-nek van még egy szépsége, az, hogy az edző nem hajt túl,fontos, hogy folyamatosan ellenőrizd a pulzusod és ha kell, tarts szünetet az edzés közben. Tehát nem azt javasolja, hogy hagyj ki napokat, vagy 10 percet az edzésből, hanem szusszanj egyet fél percig mondjuk, azalatt visszaállhat a szívverésed a normál tartományba és folytasd az edzést. Szerintem aki most áll neki testmozgás végezni ne ezzel kezdje, hanem kocogással vagy bicózással, mert elég megerőltető és szükség van állóképességre.

Én reggelente vagy délután csinálom, de reggel jobb, mert túl vagyok rajta és felébredek tőle. Remélem az alsó szomszéd már ébren van olyankor :)

A bejegyzés trackback címe:

https://eszter.blog.hu/api/trackback/id/tr743530693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása